Ontbijtrecepten met MorgenStund’

MorgenStund' met bessen, peer en hazelnoten

MorgenStund‘ volgens basisrecept bereiden en een beetje laten afkoelen. Het fruit klein snijden, toevoegen en de pap samen met de hazelnoten, kaneel en olie resp. room verfijnen.

  • 3 el MorgenStund‘ (ca. 35 g)
  • 120 – 140 ml water
  • 6 – 7 bramen of blauwe bosbessen, vers of uit de diepvries
  • ½ peer
  • 1 – 2 tl lijnolie of room
  • gehakte hazelnoten naar believen toevoegen
  • een beetje kaneel

MorgenStund' met appelmoes en vanille

MorgenStund‘ volgens basisrecept bereiden en iets laten afkoelen. De amandelmoes en de vanille eronder roeren. De appelmoes en eventueel een klein beetje room, rijstmelk o.i.d. toevoegen.

  • 3 el MorgenStund‘ (ca. 35 g)
  • 120 – 140 ml water
  • 1 mespuntje bourbon vanille
  • 1 el lichte amandelmoes
  • 1 een scheutje room, rijstmelk o.i.d.
  • appelmoes naar believen toevoegen

MorgenStund' met bananen, frambozen en kaneel

MorgenStund‘ volgens basisrecept bereiden en iets laten afkoelen. De bananen, dadels of vijgen in kleine stukjes snijden en samen met het lijnzaad resp. kokosvlokken en frambozen in de pap roeren. De room erbij doen en met kaneel verfijnen.

  • 3 el MorgenStund‘ (ca. 35 g)
  • 120 -140 ml water
  • ½ banaan
  • 2 el frambozen, vers of uit diepvries
  • 4 – 6 gedroogde dadels of vijgen
  • 1 tl grof gemalen lijnzaad of kokosvlokken
  • een scheutje room, rijstmelk o.i.d.

MorgenStund' met fruit en rozijnen

MorgenStund‘ in kookpan bereiden. De bananenschijfjes mee laten sudderen en iets laten afkoelen. Het overige fruit in kleine stukjes snijden en in de pap doen. Met rozijnen, een klein beetje honing en lijnolie verfijnen.

  • 3 el MorgenStund‘ (ca. 35 g)
  • 160 – 180 ml water of helft van het water met halve hoeveelheid haver- of amandelmelk
  • ¼ banaan
  • ½ peer of appel
  • ½ – 1 perzik of nectarine
  • een klein beetje honing of ahornsiroop
  • enkele rozijnen
  • 1 – 2 tl lijnolie