Lichaam ontzuren met voeding

Door het eten van ongezonde voeding ontstaat er een verzuring van het lichaam. Dit leidt tot een ophoping van giftige stoffen die voor veel ongemakken zorgt. Deze stoffen hopen zich op en geven klachten in het maag-darmkanaal. Dit wordt ook wel biomagnificatie genoemd. Voeding die dit veroorzaakt is onder andere voedsel wat veel suikers bevat. Denk aan frisdrank, koffie en voedsel dat veel dierlijke eiwitten bevat. Giftige stoffen kunnen ook via de huid het lichaam binnendringen. Dit gebeurt vaak wanneer men werkt met gevaarlijke stoffen. Ook in de spieren vindt men vaak een ophoping van giftige stoffen.

Welke voeding is geschikt om het lichaam te ontzuren?

Voeding zoals groenten, aardappelen en noten zijn voorbeelden van basisch vormend (ontzurend) voedsel. We zetten even wat voorbeelden voor u op een rijtje:

  • Groente/grassen: aardappelen, bloemkool, courgette, groene kool, Franse snijbonen
  • Peulvruchten: sojabonen, tofu, sojascheuten, sojameel
  • Fruit: ananas, appel, avocado, bosbes, dadel, honingmeloen, kers, mandarijn, mango, pruimen
  • Gedroogd fruit: dadels, pruimen, rozijnen, vijgen
  • Zaden: lijnzaad, komijnzaad, sesamzaad, venkelzaad, chiazaad, hazelnoot
  • Kruiden en smaakmakers: basilicum, curcuma, oregano, tijm
  • Dranken: Kraanwater, kruidenthee, mineraalwater zonder koolzuur

Dit is een kleine greep uit de soorten voeding die het lichaam kunnen ondersteunen bij het ontzuren.

Naast het lichaam ontzuren met voeding kunt u ook gebruik maken van het driestappenplan van P. Jentschura. Bij Ontzuren.nl kunt u in drie stappen uw lichaam ontzuren:

  1. Reiniging: met behulp van 7×7 kruidenthee kan uw lichaam gaan ontslakken. Deze biologische kruidenthee zorgt ervoor dat de slakken worden gesplitst en de afvalstoffen loskomen.
  2. Neutraliseren: met behulp van Wurzelkraft worden de afvalstoffen afgevoerd. De werkzame stof verbind de afvalstoffen waarna deze worden uitgescheiden.
  3. Uitscheiding van afvalstoffen: door gebruik te maken van Meinebase, basisch mineraalzout, kunnen afvalstoffen via de huid het lichaam verlaten.

Neem een kijkje in de webshop en bestel daar de ontzurende producten.

Wilt u graag begeleiding bij het ontzuren van het lichaam met voeding?

Neem dan contact op met het natuurgeneeskundig gezondheids- en voedingscentrum. Hier kunt u ook een gratis test ontvangen om de pH-waarde van uw lichaam te testen. Neem vrijblijvend contact op met een van onze therapeuten. Wij helpen u graag. Tot ziens.