Lichaam ontzuren

Wat gebeurt er als er verzuring in uw lichaam plaatsvindt?

Door onze westerse leefcultuur hebben wij de afgelopen jaren veel te veel verzurende stoffen binnengekregen. Dit zorgt voor verzuring van het lichaam. Bij een te lage pH waarde kunnen bepaalde klachten in uw lichaam ontstaan. Gezondheidscentrum Zonnevlecht, initiatief van Ontzuren.nl, helpt graag bij het ontzuren van uw lichaam.

pH waarde

Ieder lichaam heeft een bepaalde zuurgraad (PH waarde). De PH waarde is onderverdeeld in 3 groepen: zuur, neutraal en basisch. PH wordt in een schaal ingedeeld van 1 t/m 14. Hierbij is 1 zuur, 7 neutraal en 14 het meest basisch.

Met de juiste voeding en levensstijl uw lichaam ontzuren

Er zijn meerdere oorzaken voor een verstoring van de zuurgraad. Belangrijke oorzaken zijn voeding en stress. Er zijn verschillende ontzurende producten op de markt. Echter kunt u het beste eerst op uw voeding letten, alvorens u begint met het reinigen en ontzuren van uw lichaam. Het is erg belangrijk dat u voldoende basenvormende voeding eet. Er zijn verschillende voedingsmiddelen zoals:

  • Vrijwel alle groente en peulvruchten (vooral komkommer, spitskool, tomaten, spinazie en veldsla);
  • Fruit (vooral citroen, grapefruit, sinaasappel en vijgen);
  • Maïsproducten;
  • Rozijnen, sojabonen en kiemen.
Lichaam ontzuren

Lichaam ontzuren 

Gratis pH-waarde test indien je een product uit onze webshop aanschaft. De pH is een maat voor hoe zuur of alkalisch (basisch) urine is. De pH waarde van de urine schommelt. Zo is de pH waarde van je urine in de ochtend altijd iets lager dan in de middag.Gewenst is een pH waarde rond de 7.

Lichaam ontzuren met het Stappenplan van P. Jentschura

Het stappenplan van P. Jentschura zorgt voor gezondheid en schoonheid. Het omslaat drie stappen (en producten) om uw lichaam te ontzuren. Dit zijn reiniging, regeneratie en uitscheiding. Wij begeleiden en adviseren u graag bij dit proces. Het totale stappenplan vindt u onder ontzuren.

Bestel eenvoudig ontzurende voeding

Het is zeer verstandig om uw lichaam te ontzuren en te reinigen, ook als u nog geen klachten heeft. Zo voorkomt u juist dat u in de toekomst klachten krijgt door verzuring. Vraag het gratis proefpakket aan via Ontzuren.nl en ontdek wat ontzuring voor uw lichaam kan doen.

De pH-waarde varieert gedurende de dag.

  • 07.00 uur ’ s ochtends (voor je ontbijt): 6,2 – 6,4
  • 10.00 uur voormiddag : 7,2-7,4
  • 12.00 uur middag (voor je lunch) : 6,8 – 7,1
  • 16.00 uur namiddag : ph 7,4 – 7,7
  • 18.00 uur voor het avondeten: 6,7 – 7

Heb je een pH waarde lager dan 4,5? Trek dan aan de bel en start met je lichaam ontzuren. Een pH waarde lager dan 4,5 kan zelfs zorgen voor een blijvende nierbeschadiging! Een pH waarde die hoger is dan 7,8 is te basisch. Medicijngebruik of een chronische ziekte kunnen dit veroorzaken. Ook dan is het belangrijk om intensief je lichaam ontzuren.Een te lage (of juist te hoge) pH waarde wordt veroorzaakt door een overschot aan zuren en gifstoffen (zoals verkeerde voeding, stress, straling, medicatie en milieugifstoffen) en een tekort aan base (mineralen, vitamines, enzymen en spoorelementen).

Een verstoring in je zuur-base evenwicht, ook wel verzuring genoemd, betekent dat je lichaam te veel afvalstoffen binnenkrijgt en moeite heeft met de uitscheiding hiervan. Afvalstoffen die niet goed uitgescheiden kunnen worden via je uitscheidingsorganen, zoals je darmen, nieren en longen, worden opgeslagen in (vet) weefsels, spieren, gewrichten of willen eruit via je huid (hallo huidklachten). Je huid is je grootste uitscheidingsorgaan en daarom zijn baden in basisch mineralenzout van MeineBase ook zo goed.

Een verstoorde zuur-base balans zorgt voor de-mineralisatie – je mineraaldepots worden leeg getrokken en de opname van mineralen vermindert. Mineralen aanvullen is een must bij elke vorm van verzuring. Is jou zuur-base evenwicht verstoord? Start vandaag nog met je lichaam ontzuren door middel van een Base kuur! Zorg voor een overschot aan basische voeding, reduceer stress en maak van je huis een stralingsvrije plek om op te laden.

Scroll naar boven