Bakrecepten MorgenStund’

MorgenStund’ Muffins

Klop de eiwitten stijf. Honing, eierdooier en boter schuimig roeren. MorgenStund´, noten en water toevoegen en mengen. Daarna het met bakpoeder vermengde glutenvrije bloem toevoegen en mengen. Tot slot spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel. Verdeel het deeg in de muffinvormen. De hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 20 muffins.

Oventemperatuur: 175 °C
Baktijd: 40-50 min

  • 200 gr MorgenStund (niet koken)
  • 375 ml water
  • 100 gr vloeibare honing
  • 1 eierdooier
  • 1 eiwit (stijf kloppen)
  • 50 gr boter
  • 50 gr gemalen noten
  • 130 gr glutenvrije bloem
  • 2 tl bakpoeder

MorgenStund’ Havermoutkoekjes

De boter langzaam laten smelten bij lage temperatuur. Doe MorgenStund´, havermout en amandelen (of hazelnoten) in een kom en giet er de gesmolten boter over. Roer voorzichtig om en laat het ongeveer 10 minuten staan.

Klop de eieren samen met de honing. Bakpoeder en zout aan toevoegen. Dan de afgekoelde MorgenStund’-mengsel voorzichtig doorroeren. Tot slot de in kleine stukjes gehakte chocolade toevoegen en mengen.

Met twee theelepels kleine stapels maken op het met bakpapier beklede bakplaat. De hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 40 koekjes.

Oventemperatuur: 175 °C
Baktijd: 12-15 min

Let op: als u een strikt glutenvrij dieet moet volgen, vervang dan de havermout door: maïsgriesmeel (tapioca), of meel van quinoa, boekweit, rijst, amarant of teff.

  • 125 gr boter
  • 150 gr MorgenStund´ (niet koken)
  • 130 gr havermout
  • 50 gr amandelen of hazelnoten
  • 100 gr vloeibare honing
  • 2 eieren
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 50 gr chocolade

MorgenStund’ Kokosmakronen

De boter langzaam laten smelten bij lage temperatuur. Doe MorgenStund´ en kokosvlokken in een kom en giet er de gesmolten boter over. Roer voorzichtig om en laat het ongeveer 10 minuten staan.
Klop de eieren samen met de honing. Bakpoeder en zout aan toevoegen. Dan de afgekoelde MorgenStund’-kokos-mengsel voorzichtig doorroeren. Tot slot de in kleine stukjes gehakte chocolade toevoegen en mengen.

Met twee theelepels kleine stapels maken op het met bakpapier beklede bakplaat. De hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 40 makronen.

Oventemperatuur: 175 °C
Baktijd: 12-15 min

  • 125 gr boter
  • 150 gr MorgenStund‘ (niet koken)
  • 130 gr kokosvlokken
  • 100 gr vloeibare honing
  • 1 ei
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
MorgenStund'
MorgenStund'
MorgenStund'
MorgenStund'

MorgenStund’ Mueslirepen

De boter langzaam laten smelten bij lage temperatuur. Doe alle ingrediënten in een kom giet er de gesmolten boter over. Tot slot honing en water toevoegen en mengen. Het mengsel gelijkmatig op een ingevette bakplaat verdelen en glad maken met een spatel tot ongeveer 0,5 cm dikte. De repen meteen na het bakken uitsnijden. Afhankelijk van de smaak kunnen de repen met chocolade versierd worden.

Oventemperatuur: 175 °C
Baktijd: ca. 25 min

Let op: als u een strikt glutenvrij dieet moet volgen, vervang dan de havermout door: maïsgriesmeel (tapioca), of meel van quinoa, boekweit, rijst, amarant of teff.

  • 250 gr MorgenStund‘ (niet koken)
  • 50 gr aardamandelen
  • 50 gr kokosvlokken
  • 80 gr gehakte hazelnoten
  • 40 gr gepofte amarant
  • 80 gr havermout
  • 100 gr boter
  • 100 gr vloeibare honing
  • 250 ml water

MorgenStund’ Cranberryrepen

De boter langzaam laten smelten bij lage temperatuur. Doe MorgenStund´, hazelnoten (of amandelen) in een kom en giet er de gesmolten boter over. Roer voorzichtig om en laat het ongeveer 10 minuten staan.

Klop de eieren samen met de honing en voeg een snufje zout toe. Dan de afgekoelde MorgenStund’-mengsel voorzichtig doorroeren. Tot slot de Cranberries en jam toevoegen.
Het mengsel met de handen tot een homogene massa kneden. Het mengsel vervolgens met een spatel of met de handen op een ingevette bakplaat verdelen en aandrukken.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven . De hoeveelheid is genoeg voor een normale bakplaat.

Oventemperatuur: 180 °C
Baktijd: ca. 25-30 min

  • 300 gr MorgenStund‘ (niet koken)
  • 160 gr boter
  • 180 gr gemalen hazelnoten of amandelen
  • 180 gr honing
  • 125 gr cranberries
  • 2 eieren
  • 60 gr abrikozenjam
  • 1 snufje zout
Scroll naar boven