Recepten

Wanneer u gaat ontzuren, hoeft u absoluut niet eentonig te eten. Zo hebben wij verschillende heerlijke recepten waarmee u glutenvrij kunt ontzuren! Van smoothie of bowl tot en met burger of ovenschotel – met de basisch lekkere producten van P. Jentschura staat altijd iets goeds op tafel. Wie zijn darmen minder belast, heeft meer energie. Glutenvrije producten zijn daarom geschikt voor mensen die bewust met hun voeding bezig zijn, meer energie nodig hebben of kampen met darmklachten.

Morgenstund’ ontbijtrecepten

Morgenstund' ontbijtrecepten

Morgenstund’ bakrecepten

TafeltjeDek recepten

Begin de dag fit en opgewekt met het licht verteerbare en heerlijke ontbijt van MorgenStund’
Biologische MorgenStund’ bevat geselecteerde ingrediënten zoals de glutenvrije zaden van gierst, boekweit, amarant, alsook zonnebloempitten,
pompoenpitten en zoete amandelen. De vruchteigen, natuurlijke zoetstoffen van appelen en ananas maken het hoogwaardige ontbijt voor jong en oud compleet.

TafeltjeDekJe
Heel gemakkelijk en in een mum van tijd klaar! In onze tegenwoordige jachtige tijd is het een ware opluchting , in een handomdraai een goed maaltijd op tafel te kunnen toveren – hetzij, ’s middags thuis of op kantoor – alsook als een lichte avondmaaltijd. In slechts enkele minuten maakt u een volwaardige en heerlijke maaltijd voor groot en klein. De biologische quinoa-gierst-maaltijd met groenten bevat hoogwaardige eiwitten en overtuigt door zijn unieke smaak en veelvuldige bereidingsmogelijkheden.

Door het eten van ongezonde voeding ontstaat er een verzuring van het lichaam.

Dit leidt tot een ophoping van giftige stoffen die voor veel ongemakken zorgt. Deze stoffen hopen zich op en geven klachten in het maag-darmkanaal. Dit wordt ook wel biomagnificatie genoemd. Voeding die dit veroorzaakt is onder andere voedsel wat veel suikers bevat. Denk aan frisdrank, koffie en voedsel dat veel dierlijke eiwitten bevat. Giftige stoffen kunnen ook via de huid het lichaam binnendringen. Dit gebeurt vaak wanneer men werkt met gevaarlijke stoffen. Ook in de spieren vindt men vaak een ophoping van giftige stoffen.

Welke voeding is geschikt om het lichaam te ontzuren?

Voeding zoals groenten, aardappelen en noten zijn voorbeelden van basisch vormend (ontzurend) voedsel. We zetten even wat voorbeelden voor u op een rijtje:

  • Groente/grassen: aardappelen, bloemkool, courgette, groene kool, Franse snijbonen
  • Peulvruchten: sojabonen, tofu, sojascheuten, sojameel
  • Fruit: ananas, appel, avocado, bosbes, dadel, honingmeloen, kers, mandarijn, mango, pruimen
  • Gedroogd fruit: dadels, pruimen, rozijnen, vijgen
  • Zaden: lijnzaad, komijnzaad, sesamzaad, venkelzaad, chiazaad, hazelnoot
  • Kruiden en smaakmakers: basilicum, curcuma, oregano, tijm
  • Dranken: Kraanwater, kruidenthee, mineraalwater zonder koolzuur
  • Dit is een kleine greep uit de soorten voeding die het lichaam kunnen ondersteunen bij het ontzuren.

Naast het lichaam ontzuren met voeding kunt u ook gebruik maken van het driestappenplan van P. Jentschura. Bij Ontzuren.nl kunt u in drie stappen uw lichaam ontzuren.

Wilt u graag begeleiding bij het ontzuren van het lichaam met voeding?

Neem dan contact op met het natuurgeneeskundig gezondheids- en voedingscentrum. Hier kunt u ook een gratis test ontvangen om de pH-waarde van uw lichaam te testen. Neem vrijblijvend contact op met een van onze therapeuten. Wij helpen u graag. Tot ziens. 

Scroll naar boven