Verzuring spieren

Heeft u last van uw spieren en kan de oorzaak verzuring zijn?

Soms geeft het lichaam signalen die niet altijd goed te begrijpen zijn! Heeft u last van spierpijn? Sport u veel? Beweegt u vaker dan de gemiddelde persoon? Vaak denkt u dan aan spierpijn doordat u veel heeft gesport of bewogen. Toch kunt u spierpijn krijgen die een andere oorzaak heeft dan de beweging zelf.

Dat noemt men verzuring spieren. Uw lichaam kan de afvalstoffen dan niet goed afscheiden, waardoor deze zich in de spieren zelf ophopen. Het is niet gemakkelijk om deze pijn te onderscheiden van spierpijn door bijvoorbeeld sporten. Heeft u vaak krampen in de spieren? Dit is vaak een indicatie dat de afvalstoffen uw lichaam niet kunnen verlaten, denk dan aan verzuring spieren.

verzuring spieren
verzuring spieren

Welke klachten krijgt het lichaam tijdens verzuring van de spieren?

Naast de spierpijn kunnen de spieren ook branderig aanvoelen. De vermoeidheid slaat toe en de spierkracht neemt aanzienlijk af. U blijft last houden van de spieren ook al heeft u een dagje niet gesport of bewogen. Dit is een signaal dat u niet mag negeren, dit noemen we verzuring spieren wat pijnlijk kan zijn. Het kan namelijk een teken zijn dat de spieren en uw lichaam aan het verzuren zijn. Daardoor neemt de kans op ziektes toe. Met andere woorden: de pH-waarde is aangetast en moet worden hersteld. Uw levenswijze heeft natuurlijk ook grote invloed op uw lichaam en spieren. Wat zijn de klachten die u kunt ondervinden van een verzuurd lichaam?

  • Vermoeidheid;
  • Haaruitval;
  • Geen energie en ongemakken van de huid.

Bij ernstige klachten kunt u last krijgen van:

Dit zijn klachten die u niet mag negeren. U pleegt roofbouw op uw lichaam en dit wilt u te allen tijde voorkomen.

Wat kun je doen tegen verzuring van de spieren?

  • Drink voldoende water voor het afvoeren van afvalstoffen.
  • Hieronder geven we enkele voedingstips voor verzuurde spieren zodat verzuring voorkomen word.
  • Eet voldoende koolhydraten. Koolhydraten zijn dus de belangrijkste bronnen van energie in ons lichaam. Gezonde keuzes zijn koolhydraatbronnen die veel voedingsvezels bevatten zoals volkoren graanproducten als volkorenbrood, volkorenpasta, volkoren bulgur en zilvervliesrijst. Ook peulvruchten, groente en fruit zijn goede bronnen van koolhydraten.
  • Eet voldoende eiwitten zoals (karne)melk en melkproducten, zoals pap, vla, yoghurt, kwark en yoghurtdranken.
  • Voeding rijk aan magnesium en calcium zoals peulvruchten, bladgroenten, noten en zaden.
  • IJzerrijke voeding zoals spinazie, volkorenbrood, roggebrood, volkorencrackers en -knäckebröd, muesli, zilvervliesrijst en volkoren macaroni/ -spaghetti, (volkoren)ontbijtkoek.
  • Vermijd alcohol, cafeïne en geraffineerde suikers.
verzuring spieren

Wanneer weet u of u een gezonde pH-waarde heeft?

Wilt u zeker weten of u een gezonde pH-waarde heeft? De therapeuten van Zonnevlecht kunnen een gratis test op verzuring voor u uitvoeren. Deze test kunt u aanvragen via de website. U ontvangt dan een test die u kunt toepassen door middel van strips die de pH-waarde meten via uw urine. U ontvangt duidelijke instructies en een indicatie wanneer de verzuringswaarde te hoog is. Wanneer u de verzuringswaarde kent, kunt u via de webshop de producten bestellen die de verzuring spieren aanpakken en de opgeslagen afvalstoffen kunnen verwijderen.

Een pH-waarde lager dan 4,5 kan zorgen een voor blijvende nierbeschadiging. De therapeut zal samen met u een plan samenstellen dat past is in uw levensstijl. De producten van P. Jentschura zijn gericht op het ontzuren van het lichaam. Eén van deze producten is de overheerlijke biologische 7×7 thee, die het lichaam helpt met het ontslakken van de darmen. Het assortiment van P. Jentschura biedt innovatieve levensmiddelen en verzorgingsproducten die voldoen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen. U zult zich snel weer beter voelen bij gebruik van deze producten. Onze therapeut zal u hierin adviseren en ondersteunen. Bel ons op telefoonnummer: 0413-478726. U kunt ook contact opnemen of mailen via: info@zonnevlecht.nl. Wij helpen u graag!

Scroll naar boven