Verzuring spieren, heeft u last van uw spieren en kan de oorzaak verzuring zijn?

Soms geeft het lichaam signalen die niet altijd goed te begrijpen zijn! Heeft u last van spierpijn? Sport u veel? Beweegt u vaker dan de gemiddelde persoon? Vaak denkt u dan aan spierpijn doordat u veel heeft gesport of bewogen. Toch kunt u spierpijn krijgen die een andere oorzaak heeft dan de beweging zelf.

Dat noemt men verzuring spieren. Uw lichaam kan de afvalstoffen dan niet goed afscheiden, waardoor deze zich in de spieren zelf ophopen. Het is niet gemakkelijk om deze pijn te onderscheiden van spierpijn door bijvoorbeeld sporten. Heeft u vaak krampen in de spieren? Dit is vaak een indicatie dat de afvalstoffen uw lichaam niet kunnen verlaten, denk dan aan verzuring spieren.

Welke klachten krijgt het lichaam tijdens verzuring van de spieren?

Naast de spierpijn kunnen de spieren ook branderig aanvoelen. De vermoeidheid slaat toe en de spierkracht neemt aanzienlijk af. U blijft last houden van de spieren ook al heeft u een dagje niet gesport of bewogen. Dit is een signaal dat u niet mag negeren, dit noemen we verzuring spieren wat pijnlijk kan zijn. Het kan namelijk een teken zijn dat de spieren en uw lichaam aan het verzuren zijn. Daardoor neemt de kans op ziektes toe. Met andere woorden: de pH-waarde is aangetast en moet worden hersteld. Uw levenswijze heeft natuurlijk ook grote invloed op uw lichaam en spieren. Wat zijn de klachten die u kunt ondervinden van een verzuurd lichaam?

  • Vermoeidheid;
  • Haaruitval;
  • Geen energie en ongemakken van de huid.

Bij ernstige klachten kunt u last krijgen van:

  • Jicht;
  • Artrose;
  • Fibromyalgie;
  • Eczeem.

Dit zijn klachten die u niet mag negeren. U pleegt roofbouw op uw lichaam en dit wilt u te allen tijde voorkomen.

Verzuring spieren

Wanneer weet u of u een gezonde pH-waarde heeft?

Wilt u zeker weten of u een gezonde pH-waarde heeft? De therapeuten van Zonnevlecht kunnen een gratis test op verzuring voor u uitvoeren. Deze test kunt u aanvragen via de website. U ontvangt dan een test die u kunt toepassen door middel van strips die de pH-waarde meten via uw urine. U ontvangt duidelijke instructies en een indicatie wanneer de verzuringswaarde te hoog is. Wanneer u de verzuringswaarde kent, kunt u via de webshop de producten bestellen die de verzuring spieren aanpakken en de opgeslagen afvalstoffen kunnen verwijderen.

Een pH-waarde lager dan 4,5 kan zorgen een voor blijvende nierbeschadiging. De therapeut zal samen met u een plan samenstellen dat past is in uw levensstijl. De producten van P. Jentschura zijn gericht op het ontzuren van het lichaam. Eén van deze producten is de overheerlijke biologische 7×7 thee, die het lichaam helpt met het ontslakken van de darmen. Het assortiment van P. Jentschura biedt innovatieve levensmiddelen en verzorgingsproducten die voldoen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen. U zult zich snel weer beter voelen bij gebruik van deze producten. Onze therapeut zal u hierin adviseren en ondersteunen. Bel ons op telefoonnummer: 0413-478726. U kunt ook mailen via: info@zonnevlecht.nl. Wij helpen u graag! Tot ziens.

Een evenwichtige zuurgraad van het lichaam is onmisbaar voor een goede gezondheid. Helaas hoe ouder we worden, hoe meer zuurresten achter blijven in het lichaam. De ophoping van zuurresten in bijvoorbeeld de spieren  ofwel verzuring spieren kan leiden tot veel klachten en belemmering in het bewegen.

Ontzuren van het lichaam is dus erg belangrijk. Om ontzuring te voorkomen of te verminderen kunt u het zogezegde driestappenplan volgen. Het begint met reiniging van het lichaam, vervolgens regeneratie van de afvalstoffen en als laatste het uitscheiden van afvalstoffen over de huid. Door gericht deze stappen te volgen zal de zuurgraad van het lichaam hersteld worden. Met andere woorden zal het zuur-base-evenwicht van het lichaam weer in balans raken. Ontzuren.nl helpt u graag voor meer informatie en met al uw vragen.

Welke klachten kunnen ontstaan door verzuurde spieren?

Naarmate we ouder worden nemen helaas de belangrijke minerale voorraden af. Deze zijn te vinden in onze botten, huid, tanden, haarbodem. Door de zure afzettingen in onze weefsels en gewrichten kunnen gezondheidskwalen in verschillende fases ontstaan:

In de 1e fase van verzuring kunnen klachten voorkomen zoals:
gebrek aan energie, slaapstoornissen, obstipatie, zure oprispingen, ontstekingen, cellulitis, beslagen tong, cariës, infectiegevoeligheid, haaruitval, huidproblemen, spierkrampen, gewrichtspijnen, vaginale schimmels, kalknagels, depressie, libidoverlies, allergieën.

Wanneer u in de 2e fase komt, kunt u last krijgen van de volgende klachten:
hoge bloeddruk, diabetes, jicht, verhoogd cholesterol, nierstenen, artrose, artritis, hartinfarct, beroerte, maagzweer, botontkalking/osteoporose, fibromyalgie, astma, galstenen. Deze aandoeningen worden ook wel welvaartsaandoeningen genoemd. Dit omdat ze in een snel tempo toenemen in delen van de wereld waar als gevolg van de welvaart het voedingspatroon en de levensstijl drastisch is veranderd.

Ontzuren.nl helpt u graag met verzuring spieren tegen te gaan

Twijfelt u over het gebruik van ontzurende hulpmiddelen? Heeft u vooralsnog geen klachten? Ontzuur uw lichaam al eerder om mogelijke klachten in de toekomst te voorkomen. Sluit negatieve gevolgen voor uw lichaam uit. U kunt uw ontzurende producten bestellen in onze webshop. Als natuurgeneeskundig gezondheids- en voedingscentrum kunt u bij ons terecht voor advies en producten omtrent ontzuren en natuurvoeding. We helpen u heel graag! Ook voor vragen kunt u bij ons terecht! Bel vrijblijvend voor advies naar 0495-492173, vul het contactformulier in of stuur een mailtje naar info@zonnevlecht.nl

Scroll naar boven